Режисьор

 • Komandarev
  Стефан Командарев

  Стефан Командарев е български режисьор, продуцент и сценарист, който има редица наградени документални и игрални филми сред които: “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, 2008 г. (първият български филм, попаднал в краткия списък за най-добър чуждоезичен филм на наградите Оскар (2010), най-разпространяваният в световен мащаб български филм – той е разпространен в 93 страни, спечелил е 35 награди от международни филмови фестивали, от които 1/3 са награди на публиката); “Градът на жените баданте” (2009, док.), “Азбука на надеждата” (2003, док.), “Хляб над оградата” (2002, док.), “Пансион за кучета” (1999). Той е завършил продуцентската програма EAVE през 2011 г. и е член на Българската асоциация на кинорежисьорите и Българската асоциация на филмовите продуценти. Член на Европейската филмова академия.

Актьори

 • Asen
  Митьо
  Асен Блатечки

  Български актьор, роден през 1971 година в София. Завършва НАТФИЗ през
  1996 г., където учи актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Данаилов. Още като студент започва изявите си на театралната сцена с роли в постановките „Мяра за мяра“, „Побъркани от любов“, „Лазарица“, „Натрапницата“. Първата му режисьорска пиеса е „Побъркани от любов“, следват „За мишките и хората“, „Смях в залата“, „Роберто Зуко“, „За Господ-забранено!“. Участва в много театрални представления, сред които „Ричард III”,„Сватбата на Фигаро”, „Опера за три гроша”,„Майсторът и Маргарита”, „Кървава сватба”, „Трамвай „Желание”, „Кожа и небе“,„Секс,наркотици и рокендрол“,„Вражалец“, „Красотата ще спаси света“ („Идиот“), „Бившата жена на моя живот“ и други.

  Още

  IMDB профил

 • Miki
  Капитанът
  Мики Манолович

  Роден е през 1950 г. в Белград, Сърбия (тогавашна Югославия). Един от водещите театрални и филмови актьори на Балканите и в Европа. Работил е с режисьори като Емир Кустурица, Горан Паскалевич, Райко Гърлич, Данис Танович, Сърджан Драгоевич. Най-известните му роли са във филмите на Емир Кустурица –„Баща в командировка“ (1985),  „Ъндърграунд“ (1995) и “Черна котка, бял котарак” (1998) . През 2004 г. получава наградата „Pavle Vuisic” за принос към киното, а през 2008 Наградата на София за приноса си към световното киноизкуство. Изпълнява ролята на бай Дан в предишният филм на режисьора Стефан Команадарев –“Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” (2008).

  IMDB профил

 • Ovanes
  Васко
  Ованес Торосян

  Завършва НАТФИЗ през 2009 година със специалност актьорско майсторство в класа на професор Пламен Марков и Ивайло Христов. Участва в редица  театрални постановки, сред които: „Били лъжеца“ – реж. Ивайло Христов (2007);  „Пухеният“ – реж. Стайко Мурджев (2009);  „Да играеш жертвата“ – реж. Ивайло Христов (2009); „Лейтенантът от Инишмор“ – реж. Ивайло Христов (2010); „Белградска трилогия“ – реж. Ивайло Христов (2011); „Анархия в Бавария“ – реж. Лили Абаджиева (2012); „Идиот 2012“ – реж. Деси Шпатова (2012); „Хамлет“ – реж. Явор Гърдев(2012). Един от основателите на театър “Реплика”.

  Още

  IMDB профил

 • Мария
  Ина Николова
 • Кера
  Параскева Джукелова
 • Рамадан
  Васил Василев – Зуека
 • Докторът
  Мето Йовановски
 • Жоро
  Христо Мутафчиев

Екип

 • Katya
  Продуцент, България
  Катя Тричкова

  Катя Тричкова е български продуцент. Завършила е право и филмова и телевизионна режисура. През 2009 година е един от основателите на Контраст филмс – продуцентска компания, базирана в София, която подкрепя независими филмови и театрални продукции. От 2011 година тя работи и като продуцент на свободна практика за други компании, сред които “Арго филм” (основана от българският режисьор Стефан Командарев- “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”), Тара трий пикчърс, Изограф и други. През 2011 тя участва в Сараево талънт кампус и в Kyoto Filmmakers Lab. 

 • Marin
  Сценарист
  Марин Дамянов

  Марин Дамянов е български сценарист и писател, автор на редица книги, носители на  престижни национални и международни награди. Работил е като редактор в Студия за игрални филми “Бояна” в творчески колектив “Алфа” и в творчески колектив “64” от 1987 до 1989 г. Aвтор на диалога на филмите “Маргарит и Маргарита” (1988), “Козият рог” (1994); съсценарист на няколко филма сред които “Огледалото на дявола” (2001) “Лейди Зи” (2005) и “Съдилището” (2014).

  Още

 • Polly
  Продуцент, България
  Поли Генчева

  Поли Генчева е български филмов режисьор и продуцент. Тя има магистърска степен по право от Юридическия факултет на Софийския университет „Св Климент Охридски „и магистърска степен по филмова и телевизионна режисура в Нов български университе.Нейният режисьорски дебют е през 2011 г. с късометражния филм “ Солено & Сладко“, създаден по време на нейното изследване в НБУ и селектиран в над 10 международни филмови фестивали, като: Lucerne International Film Festival; New York Los Angeles International Film Festival;

  Още

 • Emil
  Сценарист
  Емил Спахийски

  Емил Спахийски е български журналист и сценарист. Има богат опит като журналист за редица български издания, сред които вестник „24 часа”, вестник „Сега”, вестник „Труд”, списание „Егоист”, списание „FHM”. Специализирал е кинодраматургия в НАТФИЗ и  European University for peace and conflict studies, Austria (2000 г.).Носител на редица награди за журнализъм, сред които награда за публицистика „Черноризец храбър” на Съюза на Българските Издатели през 2006 година и Награда “Паница” (2000 г.), за отразяване на войната в Косово през 1999 г..

  Още

 • Boris
  Продуцент, Хърватска
  Борис Т. Матич

  Пропелер филм – http://www.propelerfilm.com/

  Завършва журналистика във Факултета по Политически науки в Загребския университет. Впоследствие, в сътрудничество с други автори, се е занимавал с визуални изкуства, маркетинг, и за работата си е получил няколко национални и международни награди. Борис Т. Матич е продуцент на първият независим филм в Хърватия –„Mondo Bobo”, който е носител на множество награди. Той е основател, първият директор и съсобственик на Филмовият фестивал Мотовун, а от 2003 г. е основател и директор на филмовия фестивал в Загреб, на най-големия филмов фестивал в Хърватия.

  Още

 • Vladimir
  Продуцент, Македония
  Владимир Анастасов

  Сектор филм – http://www.sektor.com.mk/

  След дипломирането си по специалност Кино, Театър и ТВ производство във Факултета по Драматични Изкуства в Скопие, Владимир Анастасов започва своята кариера като line producer и след това като продуцент на няколко документални филма, както и на късометражни и пълнометражни игрални филми. През 1997 година той става съ-основател на Филмовият Фестивал в Скопие и през 2002 г. е назначен като изпълнителен директор на международният филмов фестивал „Manaki Brothers“, Битоля.

  Още

 • Продуцент, Македония
  Ангела Несторовска
 • Продуцент, Германия
  Александър Рис
 • Продуцент, Германия
  Kристине Хаупт
 • Изпълнителен Продуцент, България
  Христофор Божилов (Фори)
 • Оператор
  Красимир Андонов
 • Художник на Продукцията
  Росица Бакева
 • Режисьор на монтажа
  Нина Алтъпармакова
 • Костюми
  Елена Стоянова
 • Композитор
  Стефан Вълдобрев
 • Скриптър
  Милена Михайлова
 • Грим
  Горан Игнятовски